Om oss

Vi hjälper företag med allt som har med ekonomi att göra. Från enklare bastjänster som löpande redovisning och momsdeklarationer till frågor om ägarbeskattning och  generationsskifte. Företag i alla branscher, storlekar och företagsformer är välkomna som kunder hos oss.

För oss är relationen med våra kunder viktig och målet är att skapa ett långsiktigt, utvecklande och trevligt samarbete med varje kund. Vi vill jobba nära kunden för att skapa god förståelse för både företaget och dess ekonomi. Att ha en och samma kontaktperson skapar trygghet och kontinuitet, något vi vet att våra kunder uppskattar. Omsorg och engagemang är därför viktiga ledord för oss.

Vi tycker om att träffa våra kunder och tillbringar därför större delen av vår arbetstid ute hos dem. Att vi sitter på plats hos kund underlättar samarbetet, bygger relationen och skapar ett mervärde för båda parter.

För oss är det viktigt att trivas och må bra på jobbet. Vi är därför väldigt måna om att våra medarbetare arbetar med kunder de trivs med (och vice versa) samt att de har utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter. Något annat vi värdesätter är en bra balans mellan arbete och fritid och tid att motionera och röra på sig. Vi har därför infört sju timmars arbetsdag, möjlighet att arbeta hemifrån samt en generös friskvårdspeng. Målet är en hållbar arbetsplats med hög arbetsglädje och låg sjukfrånvaro där medarbetarna har möjlighet att påverka sin arbetssituation och har roligt tillsammans.

Vi är i dagsläget sex personer som tillsammans har lång och bred erfarenhet inom ekonomi.

Bolaget startades i februari 2018 av företagets nuvarande ägare Lena Sjödén.

 ”Jag drivs av att hela tiden utvecklas och växa tillsammans med våra kunder. Min uppgift är att skapa goda relationer och se till att både våra kunder och medarbetare mår bra.”

 

Vår historia

2024

Vi har åter igen växt ur våra lokaler, under året går flyttlasset till Sundsesplanaden 2.

2023

Karin går in som delägare i Vi Ekonomi och under hösten börjar Anna Bergström. Vi är så nöjda med vårt fynd och trivsamt att få in en yngre kraft i teamet 😊

2022

Emma ansluter efter sin föräldraledighet och vi har växt ur våra lokaler. I oktober går flytten till nyproducerade lokaler på Kastellvägen 21, granne med havet och nära till skogen och motionsspår. En ynnest varje dag att mötas av fin natur och trivsamma lokaler.

 

2021

På alla hjärtansdag kom vår byråbebis och Emma går på föräldraledighet. I mars ansluter Karin Fyhr till vårt gäng. Tillsammans är vi nu ett kraftfullt team i vårt arbete med rådgivning och ekonomi mot företagare.

Ledorden för Vi Ekonomi är förtroende – engagemang – utveckling och kanske viktigast av allt – att ha kul!

2020

I januari 2020 byter företaget namn till Vi Ekonomi och i samma veva anställs Veronica. Företaget behöver struktur samt ordning och reda, Veronica blir spindeln i nätet som styr upp detta.

I april 2020 är det dags för flytt igen. Denna gång går flyttlasset till Drottninggatan 6 i centrala Hudiksvall. Nu delar företaget lokal med andra företagare i coworkingkonceptet Paperplane.  

Det råder dock pandemi och mycket är annorlunda. Försiktighetsåtgärder med handsprit, hålla avstånd och mycket jobba hemma.

2019

I april 2019 är det dags för företagets nästa anställning och Anna-Lena ansluter till teamet. I det här skedet börjar Lena förstå att hon är företagare på riktigt och med flera duktiga medarbetare i teamet kan hon släppa ansvaret för vissa detaljfrågor. Istället fördjupar hon sig i ledarskap, företagsutveckling och hur man bygger och bibehåller ett bra team.

2018

I februari 2018 tar livet en ny vändning och Lena drar i gång företaget "på riktigt" med några uppdrag i Stockholm som behöver personal på plats. Uppdraget är att bygga upp en ekonomiavdelning till två separata bolag och dessutom anställa personal. 

Lena tycker att företagarlivet är riktigt roligt men känner samtidigt att det är sårbart att vara själv. Första anställningen i företaget är därmed ett faktum och Emma börjar jobba i oktober 2018. I samband med det flyttar kontoret också hemifrån till en lokal på Kabelvägen. Lena fortsätter att jobba tre dagar i Stockholm och Emma hos kunder i Hälsingland.

Med en anställd börjar tankarna på att byta namn på företaget att gro under hösten.

2011-2017

Under 2011 ändras verksamheten i företaget till att handla om starta eget kurser och utbildningar inom ekonomi. Verksamheten är fortfarande bara en bisyssla parallellt med arbete hos Wennberg & Blennå. 

2007-2010

De första åren driver Lena företaget som enskild firma. När gränsen för aktiekapitalet sänks och hon håller kurser i hur man ombildar enskilda firmor till aktiebolag, vill hon testa hur man gör i praktiken.
Sagt och gjort – den 7 november 2010 bildas Lena Sjödén Ekonomi AB.

2006

I maj 2006 registrerar Lena F-skattsedel för första gången. Syftet är att kunna hjälpa några vänner och bekanta med deras deklarationer och bokslut. Verksamheten är blygsam och startar mest för att hon vill hålla sig uppdaterad i tekniken. Under denna period arbetar Lena på företaget Björn Lundén Information som utbildare inom ekonomi och beskattning.